T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / TURHAL - Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İlke ve Değerlerimiz

 

          Öğrencilerimiz okulumuzdaki tüm faaliyetlerin odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluşturur. Bu faaliyetler öğrencinin kendini özgürce ifade etme becerisini ve alanında kendini geliştirmeye yöneliktir.

         Birimizin başarısı hepimizin başarısı, birimizin başarısızlığı da hepimizin başarısızlığıdır. Biz, hepimiz öğrencilerin başarısını arttırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız.

       Biz birbirimizi öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz. Velilerimiz en büyük destekçimiz ve güç kaynağımızdır. Öğrenci başarısında veli eğitiminin de büyük payı olduğuna inanır ve buna göre çalışırız.

          Biz birbirimize ve kendimize güveniriz. Farklılıklarımızın bilincindeyiz ve bunların birer zenginlik kaynağı olduğuna inanıyoruz. Birbirimizi anlıyor, farklılıkları ve görüş ayrılıklarını bir zenginlik olarak kabul ediyoruz.

        Biz sürekli olarak yeni öğrenme biçimlerine kendimizi adapte edecek becerileri geliştiririz. Aynı zamanda değişim ihtiyacı ile geçmiş değerlerimiz arasındaki dengeyi de koruruz. Değişim, mükemmeliyete ulaşmada bize cesaret kazandırır, deneyimlerimiz ise değişimi göze almamıza yardım eder.

          Bilişim teknolojisinden en hızlı şekilde faydalanırız.

          Düşünce sistemimiz "empatik"tir. Olayları çok yönlü düşünüp değerlendirir ve olası çözüm yollarını bu düşünce çerçevesinde bulmaya çalışırız.

          Eğitim bilimindeki gelişmelerin izlenmesi bizim için önemlidir.

          Öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyar onları koruyup gözetiriz.

          Sürekli değişen ve gelişen bir okul olmak. 

          Evrensel ve bilimsel ilkeler doğrultusundaki yeniliğe ve değişime açığız. 

          Başarıda çalışma ortamının önemini biliriz.

           Görevlerimizi yerine getirirken objektiflik ilkesini uygularız.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 09.03.2020 12:57 - Görüntülenme: 3539
  Beğen | 0  kişi beğendi